Church Land Development - Galeria Korona ul. Warszawska
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Na ulicy Warszawskiej powstanie nowa galeria handlowa
pes, 05-08-2006Nowoczesna wielopoziomowa galeria handlowa ma powstać przy ul. Warszawskiej w sąsiedztwie Domu Księży Emerytów. Inwestorem jest holenderska spółka Church Land Development.
Nowa galeria pomieścić ma nie tylko sklepy, ale także kawiarenki, restauracje, a także miejsca do rozrywki - multikino i kręgielnię. W galerii nie będzie hipermarketu. Jak informuje Piotr Miklaszewski, przedstawiciel inwestora, galeria to obiekt o nowoczesnej wielopoziomowej zabudowie, którego koncepcja została opracowana specjalnie dla dzierżawionego przez spółkę terenu.
Inwestorem jest spółka Church Land Development sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie. Jej właściciel to Holender Theodor Jongen - architekt, który przez 20 lat był właścicielem biura projektującego m.in. szpitale, biurowce i centra handlowe. W ciągu ostatnich 10 lat prowadzi działalność deweloperską. Church Land Development wydzierżawił grunt pod nową inwestycję przy ulicy Warszawskiej od Stowarzyszenia Wzajemnej Pomocy Kapłanów Diecezji Kieleckiej na 90 lat.
Przedstawiciel inwestora podkreśla, że celem inwestycji jest stworzenie obiektu dla firm, które w Kielcach jeszcze nie mają swoich salonów.
Galeria
Szlag mnie trafia jak słucham wypowiedzi ludzi niby przez nas wybranych,przeszkadza im galeria w centrum Kielc a nie przeszkadza im szpetota ,tandeta,dziadostwo.Tacy ludzie nigdy więcej nie powinni zasiadać w Radzie Miasta bo wstrzymują jego rozwój .Niedługo się okaze ,że uczelnie nie są potrzebne gdyż mogą być filiami,nie będzie kin bo i po co skoro można obejrzeć telewizję ,nie będzie teatrów itp.Czemu ci wielcy ,,artyści z LPR" nie wymyslą czegoś alternatywnego dla galerii -panowie oni nic nie potrafią tylko najwyżej robić amnestię maturalną bo może ich członkowie jeszcze nie pozdawali a bez papierka trudno przejść weryfikacje.Wracając do tematu w samym centrum miasta stoją budynki z komórkami i wychodkami na podwórkach-galerie komórek na wysokościach ,,przejscie między Dużą a Małą"odrapane walące się rudery i to im nie przeszkadza .Dobrze ,że pozytywnie o galerrii wypowiada się prezydent bo facet wie ,że to jedyna droga do rozwoju miasta"Czemu ci wielcy kupcy z Sienkiewicza nie potrafią coś wymyślić przynajmniej otwierać swoje sklepy do godz 21 i przynajmniej raz na kwartał wprowadzać nowy towar a nie sprzedawac ciuchy ,które tylko wymieniają na lato -zimę od kilku lat.Z ręką na sercu za komuny było więcej sklepów na Sienkiewicza niż teraz a te co zrobili to małe kanciapy.Wielki dom handlowy Puchatekdawne DTC co to jest skład artykułów po 4 zł.dyskont odzieżowy,sklep Żabka i skład wiejsko gminny a co tam miało ne być -ruchome schody,fontanny,kawiarnie,znane sieci handlowe i czy tego nie widzą ci panowie ,czy mają ciemne okulary ,że w samym scisłym centrum stoi takie coś czemu nie protestują odpowiem bo mają w tym interes gdyż częsć stoisk należy do ich rodzin tak jak i na Placu Wolności.TO JEST ZMARNOWANIE OBIEKTU i wstyd gdy ktoś przyjedzie do Kielc i tam wejdzie.Nowa galeria nie dość ,że da zatrudnienie 630 os.to dodatkowo da szanse zakupu troche lepszych towarów niż te po ,,2" ,,4" ,,5" zł.
Sienkiewicza należy przeznaczyć na inne cele -,,stare miasto" i tam winno się odbywać dużo imprez tam powinny funkcjonować kawiarnie,kina ,teatry ,kafejki ,sklepy delikatesowe ,sklepy dobrych firm,galerie wystawiennicze,sklepy pamiątkarskie a nie ciucholandy,dyskonty,wszystko po 4 zł,Raz jeszcze podkreslam tam jest miejsce dla dobrych sklepów zarówno przemysłowych jak i spożywczych.Tam jest miejsce na dobre perfumerie,księgarnie,sklepy muzyczne,sportowe itp.Wiadomo,że Paryża nie zrobimy bo nie ta mentalność ale zróbmy nasz własny ,mądry,czysty,żyjacy 24 godz.Zwracam sie do was Forumowicze piszcie maile do gazet niech Kielce się rozwijają niech w nich coś budują ,piszcie do swoich znajomych ,żeby tak jak wy walczyli o piękno tego miasta -niech krytykują tych co w tej budowie przeszkadzają tylko tak możemy walczyć z ciemnotą i zacofaniem.Zasypcie mailami Radę Miasta i UM a już tuż tuż wybory i może wreszcie pomyslą.
Sienkiewicza należy przeznaczyć na inne cele -,,stare miasto" i tam winno się odbywać dużo imprez tam powinny funkcjonować kawiarnie,kina ,teatry ,kafejki ,sklepy delikatesowe ,sklepy dobrych firm,galerie wystawiennicze,sklepy pamiątkarskie a nie ciucholandy,dyskonty,wszystko po 4 zł,Raz jeszcze podkreslam tam jest miejsce dla dobrych sklepów zarówno przemysłowych jak i spożywczych.Tam jest miejsce na dobre perfumerie,księgarnie,sklepy muzyczne,sportowe itp.Wiadomo,że Paryża nie zrobimy bo nie ta mentalność ale zróbmy nasz własny ,mądry,czysty,żyjacy 24 godz.Zwracam sie do was Forumowicze piszcie maile do gazet niech Kielce się rozwijają niech w nich coś budują ,piszcie do swoich znajomych ,żeby tak jak wy walczyli o piękno tego miasta -niech krytykują tych co w tej budowie przeszkadzają tylko tak możemy walczyć z ciemnotą i zacofaniem.Zasypcie mailami Radę Miasta i UM a już tuż tuż wybory i może wreszcie pomyslą.
Ben Kielce
Boję się tylko, żeby te w większości komiczne i śmieszne głosy sprzeciwu osób anty-rozwojowych dla miasta nie doprowadziły do tego, ze galeria nie powstanie, albo miesiacami będzie się ciągnąć sprawa cała...
Jak wygonimy kolejnego inwestora z miasta to tylko się załamać.
Ale oby nie, trzeba budować jak najszybciej!
Chętnie bym przeczytał jakąś dłuższą wypowiedź Lubawskiego w tym temacie.
Mam nadzieję, że GW pociągnie temat.
Jak wygonimy kolejnego inwestora z miasta to tylko się załamać.
Ale oby nie, trzeba budować jak najszybciej!
Chętnie bym przeczytał jakąś dłuższą wypowiedź Lubawskiego w tym temacie.
Mam nadzieję, że GW pociągnie temat.
---- > Civitas Kielcensis < ----
-
msz
Tak napisali że Galeria Echo to centrum 3 generacji? Chyba ich powaliło, Złote Tarasy będą na jesieni jedynym centrum handlowym 3 generacji w Polsce.kaggy pisze:W dzisiejszym Super Relaksie - dodatku do Echa Dnia "Druga wojna o handel", moze jestem jakos uprzedzony do ED ale dla mnie ten artykul to historia o tym jak dzielni polscy handlowcy tocza zazarty boj dla dobra ludzkosci z okrutnymi zagranicznymi inwestorami ktorzy maja stalowe kly, pazury, ziona ogniem i zjadaja zywcem niczego nieswiadomych klientow. W artykule zawarto laurki "For You", "Społem", "Polki", "Ceramiki Primus", oraz oczywiscie " Echo Investment" i mozemy sie dowiedziec o tym jak rewelacyjna jest Galeria Echo - jedyne centrum handlowo-rozrywkowe trzeciej generacji w regionie.
Niech mi ktos poda wody
.....
W temacie : '' Galerie ( centra ) handlowe ''
polecam spoko artykulik z tygodnika '' Wprost '' ( 30 . 07 . 2006 )
o tytule : '' Mall Polska '' .
-----------------------------------------------------------------------------------
No i rzecz jasna jestem zwolennikiem '' podobnej '' galerii u nas
bowiem nierzadko - w czasie wolnym od pracy
uwielbiam rozrywkowy tryb swojego istnienia ! (
)
-----------------------------------------------------------------------------------
uwielbiam rozrywkowy tryb swojego istnienia ! (
-
Crux
Re: .....
Link: http://www.wprost.pl/ar/?O=92903&C=57corse pisze:W temacie : '' Galerie ( centra ) handlowe ''
uwielbiam rozrywkowy tryb swojego istnienia ! ()