Centrum Tenisowe Roko - ul. Jurajska 1/Kaznowskiego

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Oskar
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Oskar » 8 kwietnia 2007, o 22:36

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Gandalf
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Gandalf » 11 kwietnia 2007, o 12:57

Zaczęto dziś stawiać siatkę wokół przyszłych kortów...

Awatar użytkownika
Gandalf

Post autor: Gandalf » 25 kwietnia 2007, o 18:50

Obrazek

voodoo

Post autor: voodoo » 26 kwietnia 2007, o 13:13

Już prawie konczą prace przy kortach na zewnątrz. Położyli już nawierzchnię, siatki. Tylko jedno mnie wkurza-nic nie zapowiada się na 2 etap, czyli obłożenia tego "hangaru" elewacją jaka jest pokazana na wizualce :evil:

kon_rad

Post autor: kon_rad » 26 kwietnia 2007, o 14:49

No i brakuje chyba tej przybudówki na lewo od głównego wejścia... Tą na prawo zbudowali.

Awatar użytkownika
Gandalf

Post autor: Gandalf » 28 kwietnia 2007, o 10:01

A obok przybudówki obecnie znajduje się ogródek piwny...

voodoo

Post autor: voodoo » 26 maja 2007, o 09:51

Korty są oświetlone, zamontowane zostały na razie lampy na dwóch słupach pozostają jeszcze dwa:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Grzegorz
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Grzegorz » 26 maja 2007, o 12:23

Wow! Bardzo fajnie to wygląda z tymi słupami :D

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 29 maja 2007, o 21:06

W naszym nowopowstałym Centrum Tenisowym „ROKO” znajdziecie Państwo receptę na udane przeżycie tego czasu, u nas słońce świeci przez cały rok !!! Mamy do zaoferowania Państwu 4 PERFEKCYJNE, KRYTE, KORTY TENISOWE!!!, z doskonałą nawierzchnią TOP-SLIDE firmy SCHOEPP SPORTBODEN G.M.B.H. oraz zewnętrzne ziemne korty tenisowe oraz do badmintona
:arrow: http://tenis.kielce.pl/?ppg=zoom&pid=123&fid=49

P.S.
Wg mnie to koniec inwestycji nie ma się czegos lepszego spodziewać :? ruszyła juą odświeżona strona internetowa, nowa kampania reklamowa, ... pozamiatane nie bedzie ciekawszej elewacji i zostanie nam stodoła w środku osiedla
===============================================

Mieszkańcy bloków w pobliżu krytych kortów na osiedlu Ślichowice w Kielcach protestują przeciwko działalności ogródka piwnego

Dziś będą zbierać podpisy pod petycją do Urzędu Miasta. Chcą odebrania właścicielowi kortów koncesji na sprzedaż alkoholu. Przedstawiciele mieszkańców podkreślają, że w pobliżu ogródka przebiega droga do szkoły podstawowej. Przeszkadza im również zbyt głośna muzyka, odtwarzana w pijalni piwa. Właściciel kortów i pubu- Robert Koczotowski, w rozmowie z Radiem Kielce stwierdził, że lokal działa legalnie- dostał wszelkie możliwe pozwolenia na prowadzenie działalności i sprzedaż alkoholu. Przedsiębiorca podkreśił, że jego lokal był kontrolowany przez policję i straż miejską. Służby nie stwierdziły żadnych uchybień. Robert Koczotowski oskarżył protestujących mieszkańców Ślichowic, o to że negują każdą inicjatywę powstającą na osiedlu. Jako przykład podał wcześniejsze protesty przeciwko pizzeri i ogródkowi, w którym sprzedawano lody.

:arrow: http://www.radio.kielce.com.pl/index.php?go=3&id_k=4362

Oskar
Kontakt:

Post autor: Oskar » 7 czerwca 2007, o 23:26

Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 25 czerwca 2007, o 20:09

Obrazek
Korty lepsze niż ścieżka?
ziem2007-06-25, ostatnia aktualizacja 2007-06-25 18:48

Mieszkańcy Ślichowic zyskali kryte korty tenisowe, ale stracili ścieżkę, którą skracali sobie drogę na przystanek autobusowy. - Trudno wszystkich zadowolić - komentuje właściciel kortów.
Mieszkańcy bloków na Ślichowicach interweniują w sprawie ścieżki zagrodzonej przez dzierżawcę terenu, który wybudował kryte korty tenisowe. Chodzi o budynki przy ul. Tektonicznej 2, 4 i 6 oraz Fałdowej 5. - Od lat chodziliśmy ścieżką wzdłuż szkolnego ogrodzenia, m.in. do pętli autobusowej przy ul. Massalskiego, a dzieci - do szkoły. Dzierżawca uniemożliwił nam przejście, bo doprowadził swoje ogrodzenie do samego ogrodzenia szkoły - żali się jeden z mieszkańców osiedla.

- Znam te interwencje, niedawno prowadziłem w tej sprawie korespondencję z Ratuszem - mówi Marek Bobiński, prezes spółdzielni Domator. Jak tłumaczy, działka, na której stoją korty, należy do miasta, które oddało ją w wieloletnią dzierżawę spółce PHUW "Roko". Dlatego miał on prawo zagrodzić teren.

Robert Koczotowski, właściciel spółki tłumaczy, że wykazał dobrą wolę. - Chciałem tam zbudować chodnik i zachować to przejście, ale okazało się, że pod spodem biegnie rurociąg ciepłowniczy i budowa chodnika jest niemożliwa. A nie mogę przecież pozostawić kortów ogrodzonych tylko z trzech stron - tłumaczy. Dodaje, że jego zdaniem korty służą mieszkańcom lepiej niż ścieżka. - Z gry w tenisa korzystają głównie mieszkańcy Ślichowic. Myślę, że są zadowoleni z tej inwestycji. Ale wiem, że trudno zadowolić wszystkich - mówi.

Mimo to spółdzielnia postanowiła ułatwić życie ludziom. - Od bloków poprowadziliśmy nowy chodnik do furtki, którą uczniowie mogą wchodzić do szkoły, nie nadrabiając drogi do głównej bramy. A do pętli nie jest aż tak daleko, mieszkańcy stracili może z 70 metrów - tłumaczy prezes Bobiński.

:arrow: http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,4251476.html

tokade

Post autor: tokade » 25 czerwca 2007, o 22:28

Ścieżka jak ścieżka, jakoś mi jej nie brakuje, ale kurnik straszy mnie dzień w dzień. Kto pozwolił na budowę takiego dziwoląga paskudnego?

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 26 czerwca 2007, o 09:54

Mieszkańcy stracili ścieżkę którą skracali sobie drogę na przystanek... No rozwalają mnie goście...! :shock:

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 26 czerwca 2007, o 10:33

Za niszczenie zieleni i deptanie trawników ile mandat wynosi? Do czego doszło w tym państwie, żeby ludzie szczycili się łamaniem prawa
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Morell

Post autor: Morell » 29 stycznia 2008, o 14:17

Czas odświerzyć temat. Mineło juz sporo czasu od oddania inwestycji korty działają kręgielni jak nie było tak niema i nie bedzie .Mieszkańców okolicznych bloków wielce raduje wieczorne granie , łojenie piwa i szalone rejzy młodej bananowej młodziezy korzystającej z tak urokliwego miejsca. Moja córka ma już za to 6 lat i jak sie zawezmę to idę z nią na spacer na alejki przy kościele.
:(

ODPOWIEDZ