Becher - Platinum, Al. IX Wieków Kielc/ul. Cicha
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
-
shogun2111
- Kontakt:
- Petras
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Nadal nie jestem pewny co do tych pali. Pal z betonu lanego prosto w dziurę w ziemi wywierconą w świdrze (proszę mi wybaczyć niefachowe jeszcze słownictwo) nie jest dokładnie okrągły i płasko zakończony jak kolumna, więc może wyglądać trochę staro. Po drugie, dawniej palowanie robiło się z drewnianych belek, od dr inż Przybyłowicza z PŚk wiem, że sam wieżowiec Dekomu stoi na drewnianych palach. Wg mnie te widoczne na zdjęciu to są te nowe, ostatnio odlane, a teraz odkopane.
"Rzecznik MZD zapowiada, że mimo protestów inwestycja zostanie zrealizowana."
-
shogun2111
- Kontakt:
Trafiłem na ten temat niechcący:-))odnośnie pali...najpierw teren był palowany(sorry za określenia ale nie jestem budowlańcem),potem to wszystko skuli spowrotem,aktualnie jest wylana betonowa ława aż do poziomu wykopu i ciągną dalej betonem do góry,widok mam aktualny ponieważ znajomi mieszkają w tej kamienicy co popękała i dalej pęka,może nie uwierzycie ale znajoma ma przez ślepą ściane widok na ulice Kozią...pęknięcie jest nowe i ma około 1cm szerokości,zainteresowanym polecam przejść na Kozią i obejrzeć tyły budynku...