Echo Investment - Pasaż Świętokrzyski

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Mati

Post autor: Mati » 16 listopada 2006, o 22:46

No cóz...ludzie spodziewali sie czegos wiecej niz Galeria Echo a tu niespodziewajka :D
Mamy drugi Real podobnież(podobnież bo sam jeszcze w tym przybytku nie byłem)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 16 listopada 2006, o 22:56

Wg pierwotnych planow zagospodarowania organizacja ruchu miala byc inna... teraz kwestia ustalenia kto, co i kiedy zmienil :(

sasso

Post autor: sasso » 17 listopada 2006, o 10:57

Byłam widziałam i rzeczywiście nie zachwyca, w Leclercu zaopatrzenie nienajgorsze, ale ceny ogólnie chyba wyższe niz w tesco ... a i podłogi maja brudne!! no ale przy takiej ilosći odwiedzajacych to moze jeszcze nie nadażają ze sprzątaniem ;) .
Niestety całosć PŚ niedokończona i stwarza wrazenie prowizorki, m.in. North Fish i Breaktime zamknięty, fontanna nieczynna i kilka miejsc nieurzadzonych, półki i wieszaki pustawe, może za kilka tygodni to wszystko ruszy pełną parą. Myśle, ze po obejrzeniu/zwiedzeniu przez tys. mieszkańców Kielc i okolicznych miejscowości będzie to przyzwoity pasaż dla mieszkańców Dalnii, Ślichowic i okolic, w którym można zrobić zakupy pierwszej potrzeby, do tej pory na osiedlu prawie niewykonalne ;)
A tak przy okazji czy ktoś sie orientuje czy w PŚ jest bankomat euronetu?

Awatar użytkownika
Grzegorz
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Grzegorz » 17 listopada 2006, o 17:02

Optymistyczny jest tylko fakt, że dla tak dużego osiedla jakim są Ślichowice moim zdaniem ten pasażyk nie wystarczy i za kilka lat powstanie jakiś drugi, konkurencyjny dla rodzimego, olewającego właśne śmieci na wszystkie strony świata Echa...

Awatar użytkownika
Sz.J.
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Sz.J. » 17 listopada 2006, o 17:29

Byłem.
Leclerc dobrze zaopatrzony. Jednak bardzo mało przestrzeni, wąziutko. Ergonomia powierzchni.
Szczególnie podobają mi sie regały ze smakołykami z Francji i malowidła na ścianach.
Pasaż niestety kalka sklepów z Galerii Echo - szkoda.
Bardzo miło zaskoczony jestem kawiarnią Banatkiewicza- przytulne miejsce.

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 17 listopada 2006, o 18:41

Również zauważyłem regał z francuskimi specjałami, bardzo fajny pomysł :twisted: Co do malowidła naściennego to ładne, tylko niepotrzebne są tam te chmurki, bo wyglądają jak zacieki na ścianie :twisted: :evil:

voodoo

Post autor: voodoo » 18 listopada 2006, o 08:26

Dowiedziałem sie z nieoficjalnych źródeł że na os.Ślichowice II ma powstać osiedlowe Tesco wie coś ktoś na ten temat?

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 18 listopada 2006, o 14:30

O nie! Tylko nie to...

KamilCK

Post autor: KamilCK » 18 listopada 2006, o 22:36

Pasaż zawiódł moje oczekiwania!!!!
Spodziewałem się czegoś więcej

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 18 listopada 2006, o 22:49

Byłem dziś tam na zakupach, mo i przy okazji popatrzeć na Pasaż Świętokrzyski. Pierwsza refleksja to przeraźliwa ciasnota między regałami E.Leclerc jak również na galerii. Nawet nie sądziłem że to taka lipa. Jak pani jechała wózkiem do sprzątania to nie było bardzo gdzie odejśc chociaż ludzi nie było za wiele, taki duży plac mieli do zabudowy, a taka ciasnota w środku. Parkingi bez malowania lini i strzałek poziomych tak że nie wiadomo gdzue jechać, i ten wjazd i wyjazd z osiedlowej drogi to porażka, nawet nie chodzi o korki czy tłok, ale powinno sie wjeżdżać z głównej ulicy. Nasz Real to naprawdę klasa wyżej niż ta marna kopia.
Tak sobie myślę że nazwa w tej sytuacji Pasaż Świętokrzyski to raczej chluby naszemu województwu nie przynosi proponuję żeby Echo zmieniło nazwe na E.Leclerc.

Awatar użytkownika
tricky
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tricky » 18 listopada 2006, o 22:57

tez sie dzisiaj pokusilem o wizyte w pasazu,no ale potwierdzaja sie poprzednie opinie,niestety ale niczym nie zachwyca,ale tego dojazdu to ja nie zazdrosze ludziom ktorzy tam mieszkaja

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 19 listopada 2006, o 15:47

No to i ja dziś podjechałem tam. I ja muszę powiedzieć że zaskoczyło mnie pozytywnie. Do reala daleko pasażowi - nie jest to blaszak typowy jakim jest real. Co się rzuca w oczy, to terakota na podłodze taka sama jak w GE. Trochę wąskie ale miłe. Sądze że idealnie spełni potrzeby osiedla.

Co do marketu - faktycznie półka francuska miła. Wreszcie znalazłem Menthalor. <jupi>
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 19 listopada 2006, o 19:31

Mnie z całej mojej wyprawy do Pasażu podobała się reklama Media Markt (można ją zobaczyć jadąc od Pasażu w kierunku centrum):
"A u nas i tak taniej!" :)

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 19 listopada 2006, o 20:22

Co prawda to prawda, a i tak wśród polskich hipermarketów najlepszą jakość produktów ma zdecydowanie Real i ja tam głównie robię większe zakupy :)

Awatar użytkownika
Sz.J.

Post autor: Sz.J. » 19 listopada 2006, o 22:25

Powinni wyraźniej oznaczyć miejsca parkingowe :!:

ODPOWIEDZ